FAQ Glasvezel/Zakelijk

1Wat zijn de mogelijkheden voor zakelijke klanten?
Bij Angie kunt u sinds 4 januari 2017 kiezen uit drie zakelijke opties:
 1. Wireless Extreme - ZZP
 2. Wireless Extreme - Zakelijk
 3. Wired Extreme - Zakelijk
Voor meer informatie over deze diensten kun je hier terecht.
2Hoe kunnen jullie 10 Gigabit glasvezel naar 1.000 gebouwen brengen?
Angie heeft unieke afspraken met glasvezelpartners in Nederland (en in VK, VS, Duitsland etc). Dit zijn afspraken op grote schaal, en er zijn ook minimum-afspraken waarbij Angie garanties heeft gesteld.

Er zijn al veel gebouwen in Nederland die zijn voorzien van glasvezel. Meestal zijn dit kantoorgebouwen, maar heel vaak is de klant verhuisd of is het contract niet verlengd. Dus de glasvezel in dat geval is onverlicht. Dit is een gouden kans voor Angie. Wij proberen in de komende maanden zoveel mogelijk gebouwen on-net te krijgen. Daar is een budget voor beschikbaar gemaakt. Dit verklaart ook gelijk waarom wij de prijzen zo laag kunnen houden.

Angie gebruikt de 10-Gigabit aansluitingen ook als hubs voor Wireless Extreme, m.a.w. de backhaul van de Wireless Extreme gebeurt zowel via deze locaties en nieuwe punten die wij aansluiten.

Er zijn op dit moment maar weinig gebouwen in Nederland (of waar dan ook ter wereld) die een geactiveerde 10-Gigabit glasvezel verbinding hebben, dus dit is een zeer belangrijke en interessante propositie voor gebouweigenaren. Wij kunnen met de gebouw eigenaar en de Angie klant in dat gebouw afspreken dat er glasvezel wordt getrokken naar de units binnen het gebouw. Of de klant sluit de huidige bekabeling aan op de Angie switch in het gebouw. Maar sowieso zal het gebouw in-pandig de allernieuwste 802.11ac toegangspunten en/of extremers krijgen.

Voor bedrijfskritische aansluitingen kunt u binnenkort bij Angie ook SLA's aangaan. Meer informatie daaromtrent volgt binnenkort.

Ook is het belangrijk om te weten dat het aanbod ook geldt voor omringende gebouwen (near-net).

Voor meer informatie over Wired Extreme kunt u hier terecht.
3Wat is het verschil tussen Wired Extreme en Wireless Extreme?
Er zijn twee varianten van Wired Extreme:

1. Wired Extreme Glasvezel Thuis

2. Wired Extreme Zakelijk/Gigabit

- Wired Extreme Glasvezel Thuis is voor huishoudens die al een glasvezelkabel hebben aangelegd gekregen. De snelheid is 500 Mbps up en down. Voor informatie over Glasvezel Thuis, klik je hier

. Voor informatie over Zakelijk/Gigabit, klik hier.

Wireless Extreme is gericht op particulieren en ZZP'ers die in een woonwijk zitten. Er is ook een Wireless Extreme - Zakelijk optie voor bedrijven met personeel en waar geen 10-Gigabit verbinding kan worden aangelegd.

Wired Extreme staat ook aan de basis van Wireless Extreme omdat de gigantische (backbone) capaciteit door Wired Extreme wordt geleverd.

Voor meer informatie over het verschil tussen Wired Extreme en Wireless Extreme kunt u hier terecht.

Wat betreft Wireless Extreme

De laatste revolutionaire telecommunicatie toegangsinfrastructuur dat werd geintroduceerd voor particulieren was Fiber To The Home (glasvezel naar het huis), en in die industrie speelde Angie's founding team ook al een pioniersrol. Onlangs heeft Angie weer gigabit connectiviteit geintroduceerd, maar nu geheel draadloos – wij noemen dit “Virtual Fiber to the Home” oftewel virtueel glasvezel naar het huis hetgeen wordt vermarkt onder de merknaam Wireless Extreme. Wat er zo bijzonder aan Wireless Extreme is kunt u hier nalezen.
4Wat is de risicoloze bestelling?
U kunt nu alvast de gegarandeerd lage prijs vastleggen voor 24 of 36 maanden. Indien Angie niet in de aangegeven periode uitrolt krijgt u uw geld terug.

Lees hier meer over de uitrol.

Angie bundelt alle bestellingen en baseert hierop wanneer jouw wijk wordt aangesloten. Dus, ongeacht de vermeldde prioriteitzone en de huidige planning kan Angie bij een bovengemiddelde interesse beslissen jouw wijk veel eerder aan te sluiten.

Lees meer over de Risicoloze Bestelling in de algemene voorwaarden. (Tip: doe een keywoord search.)
5Wat is een Extreme Pioneer?
Echte techneuten, de fanatieke gamers, de early adopters, de visionairs mogen met ons meedenken, meepraten en zelfs meebeslissen over Wireless Extreme en de telecom revolutie die het teweeg brengt.

Angie wilt deze groep - die wij Extreme Pioneers noemen - vanaf nu bij de ontwikkelingen betrekken. In de loop van de komende weken zullen de Extreme Pioneers worden uitgenodigd voor bijeenkomsten op de nieuwe Angie headquarters in Maarsbergen, Utrecht.

Als Extreme Pioneer ben je meer dan alleen een "ambassadeur"; je bent een van de pioniers die een technologische revolutie ontketenen.

Extreme Pioneer voordelen op een rijtje (voor zakelijke en particuliere klanten):
 • Extreme Pioneers worden door mede-pioneers genomineerd en een drietal Extreme Pioneers wordt benoemd als hun vertegenwoordiger bij de Extreme Advisory Board (meer info volgt).
 • Je krijgt een vermelding als "Extreme Pioneer" met een eigen profiel op de internationale website www.angiewireless.com.
 • Je wordt lid van een select gezelschap bestaande uit Extreme Pioneers vanuit de hele wereld.
 • Je krijgt een speciale router voor thuis of op de zaak - hiermee vang je het Wireless Extreme signaal op vanuit de lucht.
 • Je krijgt een Access Point Extremer t.w.v. € 450 vlakbij je huis geïnstalleerd (en in sommige gevallen zelfs aan je gevel of op je balkon) i.p.v. 50 of 100 meter verderop. Dit garandeert perfecte ontvangst. Een Extremer is dus een soort lokaal hotspot apparaat.
 • Je wordt uitgenodigd voor bijzondere en meestal exclusieve bijeenkomsten (bijvoorbeeld in de VS, VK en Nederland) waar je als Extreme Pioneer een VIP behandeling kunt verwachten.
 • Je krijgt voorrang bij Trials & Configuration events van Angie (altijd voorafgaand aan de soft- en real launches) waar je wordt gevraagd het Wireless Extreme netwerk te stress-testen.
 • Je betaalt weliswaar enkele maanden vooruit bij je bestelling, maar dat wordt verrekend met de eerste maanden van je actieve abonnement. Dus je begint pas vanaf de 7e maand te betalen (bij een 2-jarig contract).
 • Je kunt gebruik maken van de risicoloze bestelling.
Wij houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen via e-mail. Zet alvast extremepioneers@angiewireless.com in je lijst met toegestane afzenders. En hou ook onze twitter accounts in de gaten, vooral @ExtremePioneer en @AngieTechTalk.

NB: Voor de echte diehard techneuten onder jullie zijn de volgende documenten zeker interessant:
  • Angie’s response to the USA FCC’s Notice of Inquiry in the matter of spectrum above 24 GHz (zie link via www.5Gwe.com).
  • Angie’s response to UK Ofcom’s Call for Input on Spectrum above 6 GHz for future mobile services (zie link via www.5Gwe.com).
  • Most recently (November 11, 2016), the Angie team published an analysis on the “Smart” industry, laying bare the risks, shortcomings, challenges and opportunities of large-scale, city-wide Internet-of-Things and Smart City projects. Click here for the document.
Lees ook de FAQs voor verdere informatie, en lees vooral de FAQs Technologie om meer te weten te komen over Wireless Extreme en de geniale technologieën en toepassingen erachter.
6Waarom heb ik nog niets veel van Angie's plannen gemerkt?
U merkt en ziet momenteel niets van het Wireless Extreme of Wired Extreme netwerk omdat Angie achter de schermen bezig is, al sinds maanden.

Angie en haar partners zijn al een lange tijd bezig met het ontwerpen en uitrollen van een grootschalig eigen glasvezel netwerk. Onlangs zijn wij begonnen met het aanleggen van diverse 10-Gigabit glasvezel hubs.

Binnenkort worden er duizenden gebouwen en opstelpunten van Angie verglaasd in Rotterdam en Amsterdam en tientallen duizenden door heel het land. Dit is essentieel om de benodigde capaciteit van tientallen terabits per seconde per stad aan te kunnen.

Indien je in een van Angie’s pre-approved 1.000 gebouwen en/of direct omringende gebouwen zit, kan Angie, in samenspraak, een 10 Gigabit glasvezel aansluiting in jouw gebouw realiseren. Meer info hier.
7Waar kan ik het filmpje ziet over Wired Extreme?
De Wired Extreme explainer video kun je hier bekijken.

De Wireless Extreme explainer video kun je hier bekijken.
8Kan ik echt een Gigabit snelheid verwachten?
Met Angie Extreme kunt u inderdaad razendsnel draadloos internetten met een snelheid van tot wel 1 Gigabit per seconde.

Meer technische informatie kunt u vinden in de sectie FAQ Technologie.
9Kan ik voor mijn bedrijf of zaak gebruik maken van Wireless Extreme of Wired Extreme?
Ja, voor jouw winkel kun je kiezen voor ZZP, maar voor je bedrijf krijg je de mogelijkheid om Wired Extreme of Wireless Extreme - Zakelijk te bestellen.

. Lees de pagina Zakelijk voor uitvoerig uitleg hieromtrent.

Je krijgt bij het aangaan van een zakelijk abonnement een sticker voor op de deur of jouw raam met het nieuwe Angie Extreme symbool. Jouw klanten/bezoekers zullen door Angie reclame en promotie binnenkort bekend raken met het Angie Extreme symbool.

Zodra jouw klanten het Angie Extreme symbool zien weten zij dat jij de premium Angie Extreme Gigabit service gratis aanbiedt. Dit symbool zal de aantrekkelijkheid van jouw bedrijf sterk vergroten.

Wij zorgen voor de investering in jouw bedrijf. Jij betaalt alleen het lage maandelijks bedrag.

Mocht het erg druk zijn in jouw bedrijf waardoor de verbinding misschien trager wordt, dan zullen wij met jou naar een oplossing zoeken zodat je klanten en bezoekers alsnog Wi-Fi via Angie Extreme tot hun beschikking hebben.
10Hoe kunnen mijn klanten of bezoekers gebruik maken van Angie Extreme?
Je klanten of bezoekers kunnen gebruik maken van Angie Extreme op bestaande apparatuur. Overigens is de Wi-Fi service van Wired Extreme gebaseerd op de allernieuwste Wi-Fi technologie, 802.11ac Wave 2, en daarom ook (backward) compatible met bestaande laptop, computer, tablet, TV, PC, gameconsole, smartphone enz. die werken op de oudere Wi-Fi technologieën.
11Zijn er sites of Apps die geblokkeerd worden door Angie?
Nee, Angie blokkeert geen sites, tenzij we daartoe wettelijk verplicht worden. Als onderdeel van een internationaal bedrijf die ook in de Verenigde Staten actief is zijn wij een groot voorstander van de zogeheten “Net Neutrality”. Wij garanderen dat wij een neutrale positie innemen en in principe geen sites of Apps (toepassingen) blokkeren.
12Wat zijn de voordelen van Wireless/Wired Extreme t.o.v. kabel, DSL en glasvezel?
Zodra Wireless Extreme of Wired Extreme in jouw wijk is uitgerold hoef je niet meer aan een kabel of draad vast te zitten. In veel gevallen rollen wij 10 Gigabit glasvezel verbindingen uit naar jouw gebouw of pand.

Bovendien zijn de meeste aanbieders:

1. Niet in staat om een Gigabit te leveren over de bestaande netwerken/systemen.

2. Niet in staat een Gigabit service voor een langere periode voor een scherpe prijs aan te bieden.

3. Niet in staat om jou binnen een paar minuten aan te sluiten en je abonnement te activeren. Bijvoorbeeld, als je verhuist moet je meestal enkele weken wachten totdat je wordt aangesloten.

4. Niet in staat om de Gigabit connectie overal ter beschikking te stellen (want je zit letterlijk aan een draadje vast).

5. Niet in staat om extra capaciteit in jouw buurt bij te zetten. Bijvoorbeeld, hoe meer mensen in jouw wijk zich abonneren, des te trager de aansluiting wordt. Bij Angie kunnen wij, indien nodig, extra capaciteit en dus snelheid bijplaatsen binnen een paar dagen.
13Kan ik technische ondersteuning krijgen?
Het signaal kun je gewoon ontvangen zonder er iets voor te doen. ZZP'ers zijn zelf verantwoordelijk voor de installatie en instellingen van apparatuur. Wired Extreme aansluitingen worden wel geheel geregeld (tot aan de toegangspunten in het gebouw). Angie medewerkers kunnen echter niet assisteren bij het instellen, programmeren en/of configureren van een verbinding.

Als je niet vertrouwd bent met computers of computernetwerken, adviseren wij je de handleiding en de help-pagina's van het apparatuur te lezen.

Voor praktische vragen m.b.t. Wireless/Wired Extreme kun je eerst de zoekfunctie op deze site of op www.angiewireless.com raadplegen.

Als je vraag onbeantwoord blijft kun je een email sturen naar klantenservice@angiewireless.com. Bij spoedgevallen of in het geval dat wij niet binnen 3 kantooruren reageren kun je contact opnemen via Live Chat (rechts beneden op de website) of één van de andere opties bij de klantenservice.
14Zijn er ook SLA contracten verkrijgbaar?
Ja, de SLA aanbiedingen voor Angie Extreme worden binnenkort bekend gemaakt.
15Wat zijn de kosten voor een abonnement op Wireless/Wired Extreme?
Je kunt nu risicoloos bestellen! 

Kies: Wireless Extreme - ZZP: €40,- p.m. (excl. btw)


Kies: Wireless Extreme - Zakelijk: €89,- p.m. (excl. btw)

Kies: Wired Extreme: €129,- p.m. (excl. btw)

Bestel Wireless Extreme - ZZP Bestel Wireless Extreme - Zakelijk Bestel Wired Extreme

Wees slim, zet nu al het lage maandbedrag vast, zonder risico:


Voor uitvoerige informatie kun je Angie Zakelijk bezoeken. 
16Wanneer moet ik betalen?
Er wordt altijd per maand vooraf betaald. Voor het eerst wanneer je voorverkoopmaanden zijn verrekend. Dit geschiedt via automatische incasso of een andere methode. Je wordt daarover op de hoogte gehouden door onze collega's. Het bedrag dat u betaalde bij het vastleggen van de lage prijsgarantie wordt uiteraard eerst verrekend.
17Is Angie een officieel geregistreerd telecom aanbieder?
Jazeker, Angie Communications International B.V. is geregistreerd bij de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) en heeft zowel een vergunning voor het bouwen van communicatienetwerken en voor het leveren van communicatiediensten.

Bezoek de website van de ACMom Angie's registraties te bekijken en zoek naar licentie nummers 943384, 943381, 943387, 942972.
18Waarom moet ik de Algemene Voorwaarden eerst accepteren?
Wij willen zeker weten dat u begrijpt wat Wireless Extreme inhoudt en wat wij jou beloven. Ook willen wij erop kunnen rekenen dat er op een correcte wijze gebruik gemaakt wordt van de diensten van Angie Wireless Extreme.
19Waar kan ik de Algemene Voorwaarden vinden?
De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.