Wireless Extreme Gigabit Draadloos

1Waarom heb ik nog niets van Wireless Extreme gemerkt?
U merkt en ziet momenteel weinig van het Wireless Extreme of Wired Extreme netwerk omdat Angie achter de schermen bezig is, al sinds maanden.

Angie en haar partners zijn al een lange tijd bezig met het ontwerpen en uitrollen van een grootschalig eigen glasvezel netwerk. Onlangs zijn wij begonnen met het aanleggen van diverse 10-Gigabit glasvezel hubs, en de eerste verbindingen zijn onlangs al gemaakt. In dit document kun je meer informatie vinden over de eerste fase bij Angie's eerste 10-Gigabit Hub - zowel in technologisch en zakelijk opzicht..

Binnenkort worden er duizenden gebouwen en opstelpunten van Angie verglaasd in Rotterdam en Amsterdam en tientallen duizenden door heel het land. Dit is essentieel om de benodigde capaciteit van tientallen terabits per seconde per stad aan te kunnen.

Indien je in een van Angie’s pre-approved 1.000 gebouwen en/of direct omringende gebouwen zit, kan Angie, in samenspraak, een 10 Gigabit glasvezel aansluiting in jouw gebouw realiseren. Meer info hier.
2Wat is er zo revolutionairs aan Angie's Wireless Extreme?
Wat de Angie team en partners hebben bereikt is simpelweg verbazend. De laatste revolutionaire telecommunicatie toegangsinfrastructuur dat werd geintroduceerd voor particulieren was Fiber To The Home (glasvezel naar het huis), en in die industrie speelde Angie's founding team ook al een pioniersrol. Nu introduceert Angie weer gigabit connectiviteit maar dit keer geheel draadloos – wij noemen dit “Virtual Fiber to the Home” oftewel virtueel glasvezel naar het huis.

Er zijn drie andere revolutionaire aspecten aan Wireless Extreme:

1. Je krijgt een Gigabit connectie wanneer je het nodig hebt;

2. Je krijgt een Gigabit connectie waar je het nodig hebt (overal in de stad en andere Wireless Extreme gebieden);

3. Je krijgt een Gigabit connectie in alle internationale Wireless Extreme gebieden.
3Wat is er zo speciaal aan Wireless Extreme
In nauwe samenwerking met technologie partner IgniteNet heeft Angie 10-Gigabit toegangspunten gerealiseerd. Dit betekent dat de Access Points elk voorzien zijn van een gecombineerde snelheid van 10-Gigabit.

Met het verschijnen van Wireless Extreme breekt een nieuw tijdperk aan in de wereld van elektronische communicatiediensten. Je kunt overal in de stadrazendsnel en super veilig internetten. En thuis of op kantoor heb je geen kabel- of DSL verbinding meer nodig.

- Met Wireless Extreme kun je tot wel 1 Gigabit per seconde snelheid bereiken.

Maar ook:

- Op een TV pakket abonneren (dit zijn de meest bekende 30 TV kanalen voor € 10 en andere TV kanalen tegen meerprijs).

- Een telefoon abonnement afsluiten (€ 10 voor onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland).

{Genoemde prijzen zijn indicatief en komen bovenop de maandelijkse €40,-)
4Hoe kan dit eigenlijk?
De tijd is er eindelijk rijp voor. De technologische ontwikkelingen op draadloos gebied hebben een historisch mijlpaal behaald.

Met de komst van de zogeheten 802.11ac Wave 2 (tweede golf van de oorspronkelijk 802.11ac standaard) is Wi-Fi echt revolutionair geworden. Voor het eerst in de geschiedenis hebben draadloze technologieën de draad-technologieën ingehaald. Deze technologie is pas sinds een paar maanden wereldwijd verkrijgbaar.

De leveranciers van Angie zijn miljardenbedrijven die hun goede naam en perfecte reputatie hoog te houden hebben.

De technologie is nu pas beschikbaar omdat het eerst robuust (dus betrouwbaar) genoeg moest bevonden worden.

Het allermooiste komt er ook al aan: wave 3.

- 802.11ac Wave 3 zal de revolutie die door Wave 2 is ontketend verder richting de 10 Gigabit per seconde brengen (per Access Point).

Aangezien Angie geen oude infrastructuur te beheren of te integreren heeft is het bedrijf volledig vrij om zich te richten op deze geavanceerde technologische ontwikkelingen.

Angie bouwt dus een ware digitale mega-snelweg in jouw buurt, uw stad, uw regio, en in heel Nederland, gebaseerd op deze ultra-geavanceerde draadloze technologieën. .
5Wat is er zo speciaal aan wat Angie doet?
Onlangs zijn wij begonnen met het aanleggen van diverse 10-Gigabit glasvezel hubs, en de eerste verbindingen zijn onlangs al gemaakt. In dit document kun je meer informatie vinden over de eerste fase bij Angie's eerste 10-Gigabit Hub - zowel in technologisch en zakelijk opzicht.

Behalve dat Angie de meest geavanceerde draadloze technologieën gebruikt in haar infrastructuur (netwerken) bouwt Angie ook glasvezelnetwerken en -punten in jouw wijk.

Waar voorheen geen glasvezel zat wordt door Angie glasvezel gebracht. Deze glasvezel is van cruciaal belang voor het optimaal functioneren van het Wireless Extreme netwerk in jouw straat en buurt.

In jouw buurt bouwt Angie bijvoorbeeld:

- Glasvezel naar een stuk of 40 of 50 Carrier Grade Access Points (zeer robuuste toegangspunten) voor de algemene distributie.

- Glasvezel backhaul van jouw wijk met het internet met de meest robuuste switches van tot wel 100 Gbps, en soms een veelvoud daarvan.

- Daarnaast installeren wij ook nog eens Street Level Access Points, versterkers en sector antennes die de beloofde snelheid en capaciteit verdelen in jouw directe omgeving en het tot aan je woning brengen.

Hierdoor ontstaat een netwerk capaciteit van meerdere 100 Gbps in jouw wijk.

Indien je in een van Angie’s pre-approved 1.000 gebouwen en/of direct omringende gebouwen zit, kan Angie, in samenspraak, een 10 Gigabit glasvezel aansluiting in jouw gebouw realiseren (meer info hier).
6Wat zijn de voordelen van Wireless Extreme t.o.v. kabel, DSL en glasvezel?
Zodra Wireless Extreme in je wijk is uitgerold hoef je niet meer aan een kabel of draad vast te zitten.

Bovendien zijn de meeste aanbieders:

1. Niet in staat om een Gigabit te leveren over de bestaande netwerken/systemen.

2. Niet in staat een Gigabit service voor een langere periode voor een scherpe prijs aan te bieden.

3. Niet in staat om je binnen een paar minuten aan te sluiten en je abonnement te activeren. Bijvoorbeeld, als je verhuist moet je meestal 3 weken wachten totdat je wordt aangesloten.

4. Niet in staat om de Gigabit connectie overal ter beschikking te stellen (want je zit aan een draadje vast).

5. Niet in staat om extra capaciteit in je buurt bij te zetten. Bijvoorbeeld, hoe meer mensen in je wijk zich abonneren op de kabelaansluiting, des te trager wordt je aansluiting. Bij Angie kunnen wij, indien nodig, extra capaciteit en dus snelheid bijbouwen binnen een paar dagen.
7Is Angie een officieel geregistreerd telecom aanbieder?
Jazeker, Angie Communications International B.V. is geregistreerd bij de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) en heeft zowel een vergunning voor het bouwen van communicatienetwerken en voor het leveren van communicatiediensten.

Bezoek de website van de ACM om Angie's registraties te bekijken en zoek naar licentie nummers 943384, 943381, 943387, 942972.
8Wie zijn de techneuten achter Angie en Wireless Extreme?
Er zit een team van meer dan 20 internationale experts achter de visie van Angie. De team heeft gezamenlijk meer dan 300 jaar aan telecom ervaring en heeft gewerkt en gebouwd aan projecten over de hele wereld voor de grootste telecombedrijven.

Zo is bijvoorbeeld de Technisch Directeur (CTO), Dr. Mahmoud El-Sherif, een veteraan technoloog die 45 jaar geleden aan de wieg stond van de huidige glasvezeltechnologie. Hij heeft zelfs 25 jaar les gegeven aan Drexel University in Penssylvania, VS. Dr. El-Sherif is al CTO van Angie sinds 2007.

Lees meer over Angie op de Corporate Website.

Wellicht is het interessant om te weten dat de oprichter, Neal Lachman, in Nederland heeft gewoond en hier zelfs is opgegroeid. Neal heeft zich in de afgelopen 16 jaar ontplooit tot een ware pioneer op het gebied van next-generation communications. Het internationale team van experts staat onder zijn leiding, en hij is ook Angie's lead-researcher op het gebied van 5G communicatie. In die hoedanigheid heeft Neal en het Angie team zelfs consultaties geschreven voor de Nederlandse Ministerie van Economische Zaken (m.b.t. communicatiediensten 3.5 GHz) en frequenties boven de 6 GHz voor toekomstig 5G mobiele communicatie. Enkele documenten die publiek zijn gemaakt:

    • Angie’s response to the USA FCC’s Notice of Inquiry in the matter of spectrum above 24 GHz (zie link via www.5Gwe.com).
    • Angie’s response to UK Ofcom’s Call for Input on Spectrum above 6 GHz for future mobile services (zie link via www.5Gwe.com).
    • Most recently (November 11, 2016), the Angie team published an analysis on the “Smart” industry, laying bare the risks, shortcomings, challenges and opportunities of large-scale, city-wide Internet-of-Things and Smart City projects. Click here for the document.
Volg Angie op @AngieTechTalk en @AngieNederland. Communicatie is meestal in het Engels.

In dit document kun je meer informatie vinden over de eerste fase bij Angie's eerste 10-Gigabit Hub - zowel in technologisch en zakelijk opzicht, en ook alles over IgniteNet, Elva-1 en de speciale switches van Fibrolan.
9Is de verbinding betrouwbaar?
De betrouwbaarheid van onze service zal net zo hoog zijn als een kabel- of DSL-aansluiting. De signalen komen van zogenaamde carrier-grade Access Points. Die kunnen grote afstanden (in radius) overbruggen, en toch houden we de afstand/radius zo kort mogelijk. In uw directe omgeving worden bovendien Access Points geplaats die direct op glasvezel verbonden zijn. Hierdoor kunt u het signaal gewoon ontvangen (vanuit de lucht) op uw apparaten en tot maximaal 1 Gigabit per seconde snelheid bereiken.
10Wat is dat nou met jullie 10 Gigabit draadloos technologie?
Angie heeft twee vormen van 10-Gigabit draadloos. De eerste is van Elva-1, en dat betreft een "backhaul" technologie. Dus om een supersnelle verbindng van een punt naar een ander punt te realiseren. Angie heeft revolutionaire draadloos technologie aangeschaft (mmwave technologie van pioniers Elva-1) om deze verbindingen te gebruiken (met glasvezel-snelheden van 10 Gigabit per seconde – lees de announcement hier) in Nederland.

De 10-Gig technologie wordt door Angie overal ingezet om snel uit te kunnen rollen. Maar het is ook een oplossing voor de buitengebieden.

Het buitengebied is tot nu toe onaantrekkelijk geweest voor de telecommunicatie spelers vanwege de zeer hoge kosten van het aanleg van glasvezel en de beperkte markt (aantal huishoudens/inwoners). Angie kan de buitengebieden nu wel ontsluiten vanwege een belangrijke ontwikkeling in draadloos internet. Er bestaat pas sinds enkele maanden de mogelijkheid om 10 gigabit verbindingen te realiseren. Voorheen waren die verbindingen beperkt qua afstand en capaciteit/snelheid. De tweede 10-Gigabit draadloos technologie is ook indrukwekkend. Dit betreft het bedrijf IgniteNet die in nauwe samenwerking met Angie 10-Gigabit toegangspunten heeft gerealiseerd. Dit betekent dat de Access Points elk voorzien zijn van een gecombineerde snelheid van 10-Gigabit. In dit document kun je meer informatie vinden over de eerste fase bij Angie's eerste 10-Gigabit Hub - zowel in technologisch en zakelijk opzicht, en ook alles over IgniteNet, Elva-1 en de speciale switches van Fibrolan.

Certificates of Shares (English)

1Why did you start this Certificates of Shares program?
This is our way to create ambassadors as well as people who are invested (literally) in our success. Extreme Pioneers and Angels are our greatest supporters.

Due to the size of our projects, and our multi-nation footprint, Angie has grown into the world's largest telecommunications startup. What may be interesting to know is that Angie has historically been supported by Angels. Back in 2015, our CEO wrote an article about the origins of Angie and its predecessor companies. You can read his article "How we Became the World's Largest Angel-Funded Startup" here.

Funding these days come from other, much larger sources, but Angie believes in the power of joint forces. What better way to beat the competition than to get an army of people invested in your success?

Our main objection is to reward our Early Adopters aka Extreme Pioneers. We need their friendship, their dedication, their ambassadorship more than their money. We give Extreme Pioneers a piece of the pie as owners.

However, we continued hearing from individuals (even business relations/partners) that they'd love to get in on the action with the most disruptive telecoms company. This is why we kept 500 blocks of Certificates available for these people too. And it never hurts to have extra cash on hand.
2Is this Crowdfunding?
No, as a matter of fact, funding for all Wireless Extreme projects comes from other sources. While this program is somewhat similar to crowdfunding, there are a few distinctions. For example, we don't use crowdfunding platforms because our main objection is to reward our Early Adopters aka Extreme Pioneers. We need their friendship, their dedication, their ambassadorship more than their money. We give Extreme Pioneers a piece of the pie as owners.

We don't need the crowd's money. We already purchased millions of dollars worth of equipment and services for our projects. However, to beat the competition, we realize that we need the crowd's energy.
3What does this mean for me?
As a Certificate Holder you will be an owner of the local firm, for example Wireless Extreme Rotterdam. You can read the Information Memorandum for in-depth information on what this entails.
4Who can become a Certificate Holder? And how?
The current offering concerns Rotterdam only. Similar opportunities will be offered on a per-city basis to Extreme Pioneers and Angels in the Netherlands. Amsterdam, The Hague, and Utrecht offerings will follow next.

Special note for Angels: it is up to you to ensure that the purchase and delivery will not cause any form of securities violation and any other kind of violation of law.

Early Adopters/Extreme Pioneers (in Rotterdam) will automatically receive the confirmation of their ownership of certificates when they place and pay for their Wireless Extreme order, at no extra cost. Angels must purchase certificates through the shop, which explicitly means that they agree with the terms and conditions as stipulated in the Information Memorandum and the accompanying Certificates Agreement.

Certificaten van Aandelen

1Waarom de Certificaten van Aandelen programma?
De programma is vooral opgezet om ambassadeurs te creëren, maar ook mensen die letterlijk een geïnvesteerd belang hebben bij het succes van Angie. Extreme Pioneers en Angels zijn Angies grootste supporters. Vanwege de grootschaligheid van de Angie projecten, en vanwege de multi-nationale markten is Angie uitgegroeid tot de grootste telecommunicatie startup in de wereld. Wat wellicht interessant is om te weten, is dat Angie van oudsher is ondersteund door Angels. In 2015 chreef ons CEO een artikel over het begin van Angie en haar voorgangers. Je kunt het artikel "How we Became the World's Largest Angel-Funded Startup" hier lezen. Investering voor de Angie projecten komen tegenwoordig van andere, grotere bronnen, maar Angie gelooft nog steeds in de macht van gebundelde krachten. Wat is een betere manier om de concurrentie te verslaan dan met een leger van mensen die geïnvesteerd hebben in het succes van Angie?

Het meest belangrijke doel is om Early Adopters ofwel Extreme Pioneers te belonen voor hun bijdrage cq. bestelling. Wij hebben hun vriendschap, hun toewijding, hun ambassadeurschap nodig. We geven Extreme Pioneers een stukje van de taart als mede-eigenaren.

Aan de andere kant hoorden we constant van derded (zelfs zakenrelaties/partners) dat zij graag mee wilden doen met de meest disruptieve telecombedrijf. Dit is waaromon wij een maximum van 500 blokken van certificaten beschikbaar hebben gesteld voor deze Angels. En uiteraard is geld altijd welkom. Zo simpel is dat.
2Is dit Crowdfunding?
Nee, dit is geen crowdfunding. Sterker nog, de financiering van Wireless Extreme projecten komt vanuit andere bronnen. Alhoewel het een beetje lijkt op crowdfunding, zijn er diverse verschillen. Bijvoorbeeld, wij maken geen gebruik van een crowdfunding platform omdat het ons vooral gaat om onze Early Adopters ofwel Extreme Pioneers te belonen voor hun bijdrage cq. bestelling. Wij hebben hun vriendschap, hun toewijding, hun ambassadeurschap nodig. We geven Extreme Pioneers een stukje van de taart als mede-eigenaren.

We hebben geen crowdfunding nodig om het project te starten. Wij hebben al voor miljoenen euro's aan apparatuur en diensten aangekocht. Maar, wij realiseerden dat, om de concurrent te verslaan, wij wel de energie van de "crowd" nodig hebben.
3What betekent dit voor mij?
As je een Certificaathouder wordt, krijg je een aandeel in het lokale bedrijf, bijvoorbeeld Wireless Extreme Rotterdam. Je kunt uitgebreide informatie vinden in het Informatie Memorandum (in Engels).
4Wie kan een Certificaathouder worden? En hoe?
De aanbieding, zoals beschreven in het Informatie Memorandum, is geldig voor en heeft uitsluitend betrekking op Wireless Extreme Rotterdam. Soortgelijke aanbiedingen voor Extreme Pioneers en Angel investeerders zullen per stad worden aangeboden.

Early Adopters/Extreme Pioneers (in Rotterdam) krijgen automatisch een bevestiging van eigendom van certificaten zodra zijn een bestelling voor Wireless Extreme plaatsen en betalen. Zij hoeven niets extra te betalen. Angels dienen certificaten aan te schaffen via de shop, waardoor ze automatisch akkoord gaan met de voorwaarden zoals beschreven in het Informatie Memorandum en de daarbij horende Certificates Agreement.

Behalve gedeeltelijke, summiere uitreksels is er geen Nederlandse vertaling beschikbaar van het document. De Engelstalige versie is leidend. Indien u de Engelse taal niet machtig bent wordt het u ten zeerste afgeraden certificaten aan te schaffen.